• 1

Omiljeno jelo slavnog kuvara Gordona Remzija je Cezar salata koju on pravi na svoj način

Gordon Remzi je poznati škotski kuvar i jedan od najpoznatijih kuvara širom sveta

Gordon Ramzi, Cezar salata

Foto ilustracija: Telegraf/Guliver/Ethan Miller/Getty Images

Gordon Remzi je široku popularnost stekao u TV emisijama, a za kulinarstvo se zainteresovao još kao tinejdžer kada je povredio koleno i prestao da se bavi sportom.

Dugi niz godina radio je kao šef kuhinje u londonskim restoranima, a sada je i sam vlasnik restorana koji su se proširili po celom svetu.

Poznat je kao osoba bez dlake na jeziku, a baš takav se prikazao u u svojim TV emisijama.

Ovaj talentovani kuvar ima svoj omiljeni recept. U pitanju je Cezar salata na njegov način, pa pročitajte kakve je izmene napravio u omiljenoj salati za mnoge.

Sastojci:

- 180 g starog hleba

- maslinovo ulje

-50 g parmezana

-2 zelene salate ili ajsberg, iseckane

-2 šnicle pilećeg belog filea

- začini (morska so, crni biber)

Salata, Cezar salata

Foto-ilustracija: pixabay

Preliv:

- 2 žumanceta

- kašičica senfa

- kašika vinskog sirćeta

- maslinovo ulje

- 1 konzerva sardine

- 2 čena iseckanog belog luka

- 75 g rendanog pamezana ili u prahu

- sok od isceđenog jednog limuna

Priprema:

Iseckajte hleb na kockice, malo poprskajte maslinovim uljem i začinite (so, biber). Hleb stavite u šerpu i pržite dok ne postane hrskav. Preko hleba pospite pamezan, promešajte i hleb prebacite na tanjir.

U činiji izmutite žumanca, senf, sirće i maslinovo ulje. Zatim smesi dodajte sardine, beli luk, parmezan i sok od limuna pa sve lepo izmešajte kako biste dobili glatku masu.

U činiju za serviranje stavite salatu te dodajte pola preliva i još malo soka od limuna. Dodajte pola prepečenih komadića hleba i izmešajte. Na vrh stavite ostatak hleba i pospite ostatak parmezana.

Nakon što ste ispekli pileći file, isecite ga na trakice ili kockice pa ga pomešajte sa salatom ili kao prilog uz salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima