• 1

Omiljeno jelo slavnog kuvara Gordona Remzija je Cezar salata koju on pravi na svoj način

Gordon Remzi je poznati škotski kuvar i jedan od najpoznatijih kuvara širom sveta

  • 1

Gordon Remzi je široku popularnost stekao u TV emisijama, a za kulinarstvo se zainteresovao još kao tinejdžer kada je povredio koleno i prestao da se bavi sportom.

Dugi niz godina radio je kao šef kuhinje u londonskim restoranima, a sada je i sam vlasnik restorana koji su se proširili po celom svetu.

Poznat je kao osoba bez dlake na jeziku, a baš takav se prikazao u u svojim TV emisijama.

Ovaj talentovani kuvar ima svoj omiljeni recept. U pitanju je Cezar salata na njegov način, pa pročitajte kakve je izmene napravio u omiljenoj salati za mnoge.

Sastojci:

- 180 g starog hleba

- maslinovo ulje

-50 g parmezana

-2 zelene salate ili ajsberg, iseckane

-2 šnicle pilećeg belog filea

- začini (morska so, crni biber)

Salata, Cezar salata

Foto-ilustracija: pixabay

Preliv:

- 2 žumanceta

- kašičica senfa

- kašika vinskog sirćeta

- maslinovo ulje

- 1 konzerva sardine

- 2 čena iseckanog belog luka

- 75 g rendanog pamezana ili u prahu

- sok od isceđenog jednog limuna

Priprema:

Iseckajte hleb na kockice, malo poprskajte maslinovim uljem i začinite (so, biber). Hleb stavite u šerpu i pržite dok ne postane hrskav. Preko hleba pospite pamezan, promešajte i hleb prebacite na tanjir.

U činiji izmutite žumanca, senf, sirće i maslinovo ulje. Zatim smesi dodajte sardine, beli luk, parmezan i sok od limuna pa sve lepo izmešajte kako biste dobili glatku masu.

U činiju za serviranje stavite salatu te dodajte pola preliva i još malo soka od limuna. Dodajte pola prepečenih komadića hleba i izmešajte. Na vrh stavite ostatak hleba i pospite ostatak parmezana.

Nakon što ste ispekli pileći file, isecite ga na trakice ili kockice pa ga pomešajte sa salatom ili kao prilog uz salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima