• 0

Savršena salata iz Rusije koja jača imunitet: Obavezni sastojak je cvekla

Recept koji treba što pre da probate

  • 0

Tu je jesen, a to znači da je vreme za neprevaziđene ruske recepte, koje em nije teško pripremiti, em sve sastojke možete pazariti na srpskim pijacama, i to za male pare. Ovog puta vam predstavljamo fenomenalnu salatu s cveklom, koju biste mogli napraviti već ovog vikenda!

Šta je potrebno za čuvenu salatu:

crvena cvekla - 1 glavica (oko 250 g)
krompir - 10 malih - srednjih
šargarepa - 4 - 5 komada
kiseli krastavčići - 1 tegla, hrskavi (ne iz sveže turšije)
kiseli kupus - 150 - 200 g
luk - 1 glavica srednje veličine
ulje - malo
sirće
so - po ukusu

Kako pripremiti:

Pre svega, za salatu je uvek ukusnija spljeskana cvekla, a ne duguljasta.  Cveklu, šargarepu i krompir očistite bez ljuštenja, operite i stavite u ključalu vodu. Kad proključa, sačekajte nekoliko minuta. Nakon toga, stišajte vatru, i nek se na tihoj temperaturi kuva još oko pola sata, malo duže.

Nakon toga, povrće iseckajte na kockice.

Posolite malo i prebacite u drugu posudu. U sve to dodajte sitno iseckan luk, krastavčiće i kiseli kupus. Na kraju dodajte ulje, malo sirćeta i promešajte. Možete dodati i jedno-dva tvrdo kuvana jajeta, isečena na kockice.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima