• 0

Savršena salata iz Rusije koja jača imunitet: Obavezni sastojak je cvekla

Recept koji treba što pre da probate

  • 0

Tu je jesen, a to znači da je vreme za neprevaziđene ruske recepte, koje em nije teško pripremiti, em sve sastojke možete pazariti na srpskim pijacama, i to za male pare. Ovog puta vam predstavljamo fenomenalnu salatu s cveklom, koju biste mogli napraviti već ovog vikenda!

Šta je potrebno za čuvenu salatu:

crvena cvekla - 1 glavica (oko 250 g)
krompir - 10 malih - srednjih
šargarepa - 4 - 5 komada
kiseli krastavčići - 1 tegla, hrskavi (ne iz sveže turšije)
kiseli kupus - 150 - 200 g
luk - 1 glavica srednje veličine
ulje - malo
sirće
so - po ukusu

Kako pripremiti:

Pre svega, za salatu je uvek ukusnija spljeskana cvekla, a ne duguljasta.  Cveklu, šargarepu i krompir očistite bez ljuštenja, operite i stavite u ključalu vodu. Kad proključa, sačekajte nekoliko minuta. Nakon toga, stišajte vatru, i nek se na tihoj temperaturi kuva još oko pola sata, malo duže.

Nakon toga, povrće iseckajte na kockice.

Posolite malo i prebacite u drugu posudu. U sve to dodajte sitno iseckan luk, krastavčiće i kiseli kupus. Na kraju dodajte ulje, malo sirćeta i promešajte. Možete dodati i jedno-dva tvrdo kuvana jajeta, isečena na kockice.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima