• 1

Neizostavni deo praznične atmosfere: Topla čokolada je pravi izbor da se zasladite u zimskim danima

Uz dodatak različitih aroma, dobićete ukusan napitak

  • 1

Topla čokolada je nepogrešivo rešenje da se zasladite u toku predstojećih hladnih dana. Uz dodatak različitih aroma, dobićete ukusan napitak.

Može biti bela, crna, gusta, retka, sa šlagom ili bez – izbor je na vama, i za koju god varijantu da se odlučite nećete se pokajati.

Sastojci:

- 1 litar mleka (može i 2 dcl više ako volite ređe)

- 7 kašika šećera

- 1 kesica pudinga od čokolade

- 50 g čokolade za kuvanje

- prstohvat soli

Topla čokolada

Foto: Pixabay

Još možete dodati cimet, rum, koricu pomorandže ako volite.

Ukrasite jednom kesicom umućenog šlaga i narendanom čokoladom ili kakaom.

Priprema:

U 100 ml mleka umešajte šećer, so, puding. Ostalo mleko prokuvajte ubacite čokoladu i kada se rastopi zakuvajte puding. Kuvajte 3 minuta pa vrelo sipajte u čaše, ukrasite šlagom i odmah poslužite.

Mogu se praviti i drugi ukusi, samo zameniti puding (vanila, jagoda, malina, banana, kokos…).

Prijatno!

(Telegraf.rs/Stvarukusa.rs)

Komentari

  • Siki

    Nista toplije od iskrene toplih reci.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima