• 0

Neodoljivo kremasta Nutela torta od samo 3 sastojka koja će vas oboriti s nogu: Idealna za praznike!

Nutela koja se u sve meša, pronašla je svoj put i do vrlo jednostavnog, a neodoljivog recepta. Možda baš ova torta bude vaš izbor za prazničnu poslasticu.

  • 0

Nutela je nastala 1965. godine u italijanskoj kompaniji Ferero. Ovaj čokoladno-lešnikast namaz je sveprisutan i opasno zavodljiv. Njegova kremasta tekstura, slatke i lešnikaste note ga čine univerzalnom omiljenom hranom za užinu. Bilo da ga mažete na tost, prelivate jagode ili ga stidljivo ližete sa kašike, niko ne može da porekne magnetsku draž koju Nutela poseduje. Ako ste obožavatelj ovg bogatog i dekadentnog ukusa, onda ćete definitivno želeti da odmah napravite ovu Nutela tortu.

Ova torta je savršena za one prilike kada želite da pojedete meku i prekusnu poslasticu, ali vaša kuhinja trenutno nije opremnjena za komplikovane recepte. Za ovu tortu vam treba samo tri sastojka i njih sigurno imate u svojoj kuhinji.

Nutela torta

foto: pixabay.com

Pripremno vreme: 30 minuta

Vreme pečenja: 40 minuta

Za od 6 do 8 osoba

Sastojci:

2 šolje Nutele, odvojeno

4 velika jajeta

pola šolje brašna

Priprema: 

Uključite rernu da se zagreje na 180 C. U veliku činiju ulupajte 1 1/2 šolju Nutele i 4 jajeta, sve dok se smesa ne udvostruči, a za to je potrebno otprilike 2-3 minuta miksanja. Zatim dodajte brašno u Nutela mešavinu i umešajte ga laganim pokretima spatule. Veoma je bitno da ne preterate, jer će masa postati jako gusta. Dakle, laganim pokretima, umešajte brašno u smesu.

Smesu ulijte u nauljen i papirom obložen okrugli pleh za torte, veličine 20x5 cm(8inča). Tortu spremnu za pečenje stavite na srednju rešetku u rerni i pecite. Kada prođe 20 minuta od početka pečenja, rotirajte tortu sve dok ne bude vazdušasta u sredini. Zabodite čačkalicu, ako ona izađe iz torte čista, možete izvaditi tortu iz rerne. Peče se otprilike 40 minuta.

Kada izvadite tortu iz rerne, ostavite je sa strane da se ohladi na kratko, nekih 15 minuta, tada skinite kalup i ostavite je na rešetki da se potpuno ohladi.

Ostatak Nutele iskoristite da premažete ohlađenu tortu.

Isecite je, podelite i uživajte u svakom zalogaju.

Video: Impozantna! Veljko i Bogdana seku ogromnu tortu, pomažu konobari

(K.B./mashed.com)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima