• 4

Tajni sastojak za ukus iz snova: Profesionalni kuvar otkrio recept za najukusnije krompiriće

Profesionalni kuvar Markus Vering je otkrio recept za savršeno hrskave i mekane krompiririće u samo tri jednostavna koraka

  • 4

Za pripremu savršenih krompirića iz rerne vam neće trebati previše vremena, a sigurni smo da ćete biti oduševljeni ukusom i hrskavošću.

Tajna se krije u posebnoj metodi obrade krompira i pažljivo odabranom začinu - timijanu koji ovom jelu daje posebnu aromu.

Sastojci (dovoljni za 6 osoba):

1,5 kg krompira

1 kafena kašičica morske soli

75 gr masti

75 ml biljnog ulja

rukohvat timijana

3 čena belog luka

Priprema:

Prvi korak: Stavite krompir u šerpu, a zatim dodajte hladnu vodu. Dodajte so, stavite poklopac i ostavite da proključa. Smanjite jačinu vatre i kuvajte oko 15 minuta dok krompir ne omekša. Potom ocedite krompiriće i prebacite ih u posudu. Stavite da se ohlade, a potom odložite u frižider na jedan sat.

Drugi korak: Zagrejte rernu na 220 stepeni. U posudu za pečenje sipajte mast i ulje i ostavite da se zagreju 10 minuta. Pažljivo izvadite iz rerne i prethodno ohlađen krompir ređajte u posudu.

Treći korak: Dodajte timijan i beli luk, a zatim krompire dodatno premažite uljem. Pecite u rerni od 30 do 40 minuta. Kada krompir postane hrckav i dobije zlatnu boju, koristite veliku kašiku ili postavite ih na kuhinjski ubrus kako bi odstanili višak masnoće.

Dodajte malo soli i servirajte.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • I tepsiju

    Kad bude gotov sve to bacite.

  • Ena

    Pa zar krompir nije opasan i otrovan ako se podgrejava?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima