• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najpopularnijih recepata u 2019. godini: Bez ovog jela nećete moći da zamislite doručak!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kajgana u vidu tostirane pite - pa, šta ćete lepše?

  • 2
kajganopita foto: printscreen/youtube/Food52

Iako je ovaj recept idealan kako biste upotrebili stariji hleb, kajganopita će svakako biti na listi vaših omiljenih obroka. Jelo potiče iz Izraela, a oblično se sprema za Šabat, najveći jevrejski praznik i tamo ga nazivaju fatoot samneh.

Može se jesti u slatkoj i u slanoj varijanti. Koju god da vi izaberete, mirisna pita umešana u jaja idealan je doručak.

Sastojci:

4 kafene kašičice maslaca

2 pita hleba ili 1 somun iscepkana u manje delove

4 jaja, blago utučena

četvrtina kašičice soli

Med (po želji)

Priprema:

U tiganju srednje veličine istopite maslac na umerenoj vatri. Dodajte hleb i pržite dok ne bude istostiran.

U međuvremenu, u činiju srednje veličine ulupajte jaja i posolite. Prelijte hleb u tiganju i pržite konstantno mešajući.

Kada jaja i hleb postanu krckavi servirajte i po želji prelijte medom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Biljka

    5. januar 2020. | 15:29

    Uz veliko postovanje izraelske kuhinje ... bljak! Balkanska je bolja!

    Podelite komentar