• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema receptu Kortni Kardašijan: Probajte hleb od banana i čokolade, bez glutena i mleka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova kombinacija sama po sebi zvuči primamljivo, a osim što je jako ukusan, ovaj specijalitet je i zdrav

  • 0
banana bread Pixabay.com

Možda do sada niste naišli na recept za hleb bez glutena, napravljen od komadića čokolade i banana, kakav jede Kortni Kardašijan, piše Poosh. Možete ga poslužiti ujutru, popodne ili uveče, po vašem izboru, ali sigurno će vaš dom ispuniti prelepim mirisom i zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima.

Kortni Kardašijan Foto: Profimedia/Mega Agency

Za samu pripremu potrebno je oko 5 minuta, peče se 50-60 minuta, a osim što je bez glutena, ovaj hleb ne sadrži ni mleko.

Sastojci:

  •  4 organske, prezrele banane
  •  1 šolja organskog, kokosovog šećera
  •  ¾ šolje organskog bademovog brašna
  •  ½ šolje organskog brašna od tapioke
  •  1 kašičica sode bikarbone
  •  ½ praška za pecivo
  •  1 kašičica cimeta
  •  ¼ kašičice kuhinjske soli
  •  4 velika, organska jajeta
  •  ¾ šolje komadića čokolade (možete ih zameniti i orasima i sl. ako želite)

Priprema:

1. Zagrejati rernu do temperature od oko 180 stepeni.

2. Sve suve sastojke pomešajte u jednoj posudi, a sve vlažne sastojke u drugoj.

3. Lagano dodajte vlažne sastojke u činiju sa suvim sastojcima i izmešajte ih.

4. Pospite komadima čokolade ili orasima.

5. Izlijte testo u posudu za hleb srednje veličine i pecite 50-60 minuta.

B.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti