• 0

Rimski hleb koji je osvojio internet: Pravi se sa sirom i slaninom, a jedan začin mu daje lepu aromu

Recept koji zaista treba da probate

  • 0
Hleb

Foto: Printskrin Fejsbuk/tory_in_law

Rimljani su znali da pripremaju nekoliko vrsta hleba od kiselog testa, a najčešće su koristili pšenicu, ječam, speltu...

U drugom veku pre Hrista hleb je počeo da se koristi kao osnovna hrana. Jeo se svaki dan, pri svakom obroku.

Jedan od najpoznatijih i najautentičnijih recepata je svakako hleb koji se priprema za lovorom, mediteranskim začinom koji mu daju specifičnu aromu.

U nastavku vam otkrivamo kako se priprema ovaj specijalitet koji su stari rimski farmeri pripremali tokom berbe grožđa.

Sastojci:

500 g belog pšeničnog brašna

25 gr sira

50 gr slanine

desetak lovorovih lišća

belo grožđe

kumin

anis

Hleb

Foto: Printskrin Fejsbuk/tory_in_law

Priprema:

Skinite kožicu sa grožđa i ostavite da odstoji.

U posudu sipajte anis i kumin, a zatim sir. Dodajte brašno, sir, slaninu i malo grožđa. Zamesite testo.

Ako sir nije dovoljno slan, dodajte prstohvat soli. Ostavite da se testo odmara preko noći.

Lepinje se ređaju na lovor, bez premazivanja odozgo. Pecite hleb na lovorovom listu oko 20-30 minuta, u zavisnosti od veličine.

Ovaj hleb je ukusan i kada odstoji nekoliko dana. Predlažemo da ga dobro prekrijete krpom i da ne uklanjate lovorov list kako bi zadržao svoj miris.

(K.M./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima