Vreme čitanja: oko 1 min.
Ljudi su ostali šokirani kada su čuli da ovo povrće nikako ne bismo smeli da držimo u frižideru
Vreme čitanja: oko 1 min.
I mi smo podjednako iznenađeni
Nema lepšeg osveženja od krastavca, a iako nam je omiljen baš onda kada je najhladniji, njemu nije mesto u frižideru.
U jednom britanskom jutarnjem programu obelodanjeno je da krastavac ne treba držati u frižideru.
Naime, prema podacima Evropskog saveta za informacije o hrani, krastavcu je mesto na sobnoj temperaturi.
Ako ste i vi primetili da krastavci ne traju dugo nakon što ih kupite, to nije nužno zato što ste loše odabrali.
Biće pre da ste ga držali u frižideru. Dakle, ustanovljeno je da krastavci mogu dobiti "hladne povrede" ako se skladište na temperaturi nižoj od 10 stepeni.
Pa, zato ako ostanu u frižideru duže od tri dana, izgubiće aromu i biće mekši, a ubrzo će krenuti da buđave.
Stoga ako želite da on duže traje, trebalo bi da stoji na sobnoj temperaturi, poput posude sa voćem ili na nekom drugom mestu u vašoj kuhinji gde obično odlažete povrće.
(Telegraf.rs/Tanjug)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Starina Janko
Stvarno kada nemate šta da pišete bolje bi bilo da opišete neki izlet i slučno nego da lupate gluposti. Na pijaci prodajem krastavce i za par dana omeknu izgube na ukusu dak one što držim u hladnjači ostaju sveži mnogo duže. Zato vas molim pišite o nečemu što se razumete a ne o rekla kazala .
Podelite komentar