• 1

Dodajte jedan sastojak i dobićete najhrskavije krompiriće ikad - nema greške!

, Telegraf

Recept za najhrsavije krompiriće

  • 1
Krompir

Foto: Pexel

Niko ne uživa u masnom ili nedovoljno kuvanom krompiru. Srećom, postoji jedan genijalan trik koji će ovom jelu dati savršenu hrskavost.

Jedan kuvar je na društvenim mrežama podelio trik za spremanje pečenog krompira, a sve što je potrebno je da pratite korake i pripremite samo nekoliko sastojaka - krompir, so i sodu bikarbonu!

Prvo, kuvar preporučuje da operite i oljuštite krompir pre nego što ga iseckate.

Stavite krompr u šerpu sa vodom i dodajte četvrtinu šolje soli.

Sačekajte da proključa i zatim dodajte kašičicu sode bikarbone - to je trik! Soda bikarbona razbija površinu krompira a pečenjem tako dobijene skrobne korice dobijate hrskav specijalitet.

Krompiri

Printskrin Facebook / Andrew Price

Kuvajte krompir 20-25 minuta dok ne omekša.  Zagrejanu posudu za pečenje na na 180 stepeni Celzijusa.

Ocedite krompir, dodajte malo ulja i malo soli. Krompir stavite u posudu koju ste namenili za pečenje i možete, po želji, dodati još malo ulja.

Pecite ga 35 do 40 minuta. Obavezno povremeno okrećite krompir tako da dobiju dobru, ujednačenu koru. Poslužite sa solju i biberom.

Video: Preukusno: Smesu za ćevape urolao je oko limenke piva i bacio na roštilj!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milanka

    E baš vam je recept za hrskavi krompir ! Oprati!Pa ko ne pere krompir kad ga oljušti?Onda prokuvati.Pa soda bikarbona.Pa sušenje krompira .Pa ovo pa ono.Zašto jednostavno kad može komplikovano.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima