Evo ja probao. Ispoštovao recept od a do š. Računajte dobrih 70% gubitka, jer se na 1kg toliko ne ljušte lepo, znači odpadoše mi zanoktice 😅 da se ne lažemo, kesten je skup, a kupio sam lep, krupan....bolje kupite ovako na ulici, ili ako neko ima pravi recept neka ga podeli.
Nesta ti tu nisi dobro uradio. Ne moze se to meriti nikad sa kestenom pecenim na vatri, ali ovako sam probao nekoliko puta i sasvim sam zadovoljan. Vazna je jedna stvar, da ga dobro zaseces. Ovi kad ga peku na gasu u gradu, ne zasecaju ga uopste. Mi kuci smo uvek malo cepnuli, cisto da se otvori ljuska, da ne pukne pod pritiskom. Ovaj u rerni moras dobro zaseci, onako u krst, a mozes i na slici videti kako je zasecen. Dok se takav pece on ce se vec i sam rascvetati. Ja sam sebi na netu kupio nekakvu spravu bas za to zasecanje kestena. Mnogo prakticna stvar.
Nišlija
Evo ja probao. Ispoštovao recept od a do š. Računajte dobrih 70% gubitka, jer se na 1kg toliko ne ljušte lepo, znači odpadoše mi zanoktice 😅 da se ne lažemo, kesten je skup, a kupio sam lep, krupan....bolje kupite ovako na ulici, ili ako neko ima pravi recept neka ga podeli.
Podelite komentar
Co21
@Nišlija
Nesta ti tu nisi dobro uradio. Ne moze se to meriti nikad sa kestenom pecenim na vatri, ali ovako sam probao nekoliko puta i sasvim sam zadovoljan. Vazna je jedna stvar, da ga dobro zaseces. Ovi kad ga peku na gasu u gradu, ne zasecaju ga uopste. Mi kuci smo uvek malo cepnuli, cisto da se otvori ljuska, da ne pukne pod pritiskom. Ovaj u rerni moras dobro zaseci, onako u krst, a mozes i na slici videti kako je zasecen. Dok se takav pece on ce se vec i sam rascvetati. Ja sam sebi na netu kupio nekakvu spravu bas za to zasecanje kestena. Mnogo prakticna stvar.
Podelite komentar