• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pečeni kesten iz rerne: Poslastica koju ćete ove jeseni rado praviti svaki dan

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spreman za tili čas!

  • 2
foto Pixabay

foto Pixabay

Ako volite pečeno kestenje, a ne izlazi vam se iz kuće po hladnoći, evo kako da ih pripremite za kratko vreme u vašoj kuhinji.

Sastojci:

 

  • kilogram kestenja
  •  

  • kafena kašičica soli
  •  

 

Priprema:

 

Uključite rernu da se greje na 220 stepeni. Podignite rešetku što više.

Svaki kesten zasecite reckavim nožem po sredini. Spustite kestenje u šerpu ili lonac, prelijte ih hladnom vodom, dodajte malo soli i kuvajte dok voda ne proključa.

Zatim skinite posudu sa ringle, odlijte vodu, a kestenje preručite u tepsiju koju ste obložili aluminijumskom folijom i stavite u rernu. Pecite ih pola sata na 220 stepeni.

Potom ih izvadite, preručite u posudu i obavezno obložite posudu običnom kesom da bi se kestenje potparilo i lakše ljuštilo. Posle desetak minuta sklonite kesu, očistite kestenje od ljuske i uživajte u njihovom ukusu dok su još topli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Nišlija

    24. oktobar 2020. | 20:59

    Evo ja probao. Ispoštovao recept od a do š. Računajte dobrih 70% gubitka, jer se na 1kg toliko ne ljušte lepo, znači odpadoše mi zanoktice 😅 da se ne lažemo, kesten je skup, a kupio sam lep, krupan....bolje kupite ovako na ulici, ili ako neko ima pravi recept neka ga podeli.

    Podelite komentar