• 2

Pečeni kesten iz rerne: Poslastica koju ćete ove jeseni rado praviti svaki dan

Spreman za tili čas!

  • 2
foto Pixabay

foto Pixabay

Ako volite pečeno kestenje, a ne izlazi vam se iz kuće po hladnoći, evo kako da ih pripremite za kratko vreme u vašoj kuhinji.

Sastojci:

  • kilogram kestenja
  • kafena kašičica soli

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 220 stepeni. Podignite rešetku što više.

Svaki kesten zasecite reckavim nožem po sredini. Spustite kestenje u šerpu ili lonac, prelijte ih hladnom vodom, dodajte malo soli i kuvajte dok voda ne proključa.

Zatim skinite posudu sa ringle, odlijte vodu, a kestenje preručite u tepsiju koju ste obložili aluminijumskom folijom i stavite u rernu. Pecite ih pola sata na 220 stepeni.

Potom ih izvadite, preručite u posudu i obavezno obložite posudu običnom kesom da bi se kestenje potparilo i lakše ljuštilo. Posle desetak minuta sklonite kesu, očistite kestenje od ljuske i uživajte u njihovom ukusu dok su još topli.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nišlija

    Evo ja probao. Ispoštovao recept od a do š. Računajte dobrih 70% gubitka, jer se na 1kg toliko ne ljušte lepo, znači odpadoše mi zanoktice 😅 da se ne lažemo, kesten je skup, a kupio sam lep, krupan....bolje kupite ovako na ulici, ili ako neko ima pravi recept neka ga podeli.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima