• 7

Ovo je jedini i pravi recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas

, Telegraf

Pravi tradicionalni recept za rusku salatu

  • 7
ruska salata

foto: pixabay.com

Tradicionalni recept za rusku salatu je malo drugačiji nego što smo navikli. Evo kako se ona pravi u Rusiji:

Iseći najsitnije 150 grama šunke, 200 grama telećeg pečenja i 100 grama pilećeg mesa, kuvanog, pečenog ili prženog.

Skuvati 5 krompira, 4 šargarepe, 1 malu glavicu karfiola i jedno jaje.

Oljuštiti 4 mala kisela krastavca.

Iseći sve što sitnije.

Dodati 250 grama konzervisanog graška, 25 grama kapri i iseckanog peršunovog lišća.

Pomešati sve zajedno sa mesom, posoliti i pobiberiti.

Uzeti pola litre hladnog ulja i dodavati žumancima kap po kap, neprekidno mešajući. Kada majonez bude dovoljno gust, dodati dok od pola limuna i mešati dalje.

Podeliti majonez na dva dela. Razblažiti jedan deo sa pola kafene šoljice vode i pomešati sa spremljenom salatom.

Staviti salatu u posudu i premazati drugim, gušćim delom majoneza.

Ukrasiti salatu koturićima kiselih krastavčića, mariniranim pečurkama, višnjama, graškom i služiti.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    Zasto sa ljustim kisele krastavce? I kakvo je to telece pecenje?

    5
    0

    Podelite komentar

  • Аца

    Е пе не иде овако. Нема меса него риба и то харинга. Може и бакалар, скуша итд. Доста кромпира, ренданих јабука, шаргарепа, грашак, краставчићи и много микса мајонеза, сенфа и киселе павлаке.

    9
    3

    Podelite komentar

  • Kiki

    Laž. Ruska prava salata Krompir govedji narezak jaja.kiseli krastavac grašak i jabuka kisela. Obilato majonez.

    12
    0

    Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima