• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako da napravite savršenu toplu čokoladu na francuski način?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa aromom cimeta

  • 1
Topla čokolada

Foto: Youtube/Printscreen/French Cooking Academy

Ako uživate u čokoladnom ukusu, onda je ovo recept za vas. Topla čokolada onako kako je Francuzi prave, probajte i vi.

Sastojci:

 

  • 500 ml mleka
  •  

  • 100 g tamne čokolade
  •  

  • 1 kašičica šećera
  •  

  • 1 cimet
  •  

  • 1 kašika kakaa
  •  

  • 1 kašičica esencije vanile
  •  

  • 1 prstohvat soli
  •  

 

Priprema:

 

Zagrejte mleko u posudi, dodajte cimet (štapiće) i ekstrakt vanile. Kada mleko proključa, ostavite ga na tihoj vatri još nekoliko minuta kako bi se oestio jači ukus cimeta. Izvadite štapiće cimeta i dodajte kašiku kakaa i dobro promešajte. Smesi dodajte prstohvat šećera, ali i soli - kao tajnog sastojka. Dodajte zatim izlomljenu čokoladu i neprestano mešajte dok se potpuno ne otopi i ne dobijete kompaktnu smesu.

Francuzi obožavaju da tostirani hleb umoče u toplu čokoladu, pa probajte i vi.

Prijatno!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • tea

    25. novembar 2020. | 17:25

    jeste primamljivo,ali nemam stapic cimeta,proba neki drugi put.

    Podelite komentar