• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posne palačinke, vazdušaste i ukusne kao one sa jajima i mlekom: Recept koji ćete često praviti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko postite, ne morate da se odričete tradicionalnog slatkiša, ali u malo izmenjenoj varijanti

  • 1
posne palačinke; foto screenshot Youtube/Serpica posne palačinke; foto screenshot Youtube/Serpica

Palačinke su poslastica koju obožavaju pripadnici svih generacija. Jeftine su, brzo se i lako prave, zgodne su kad banu iznenadni gosti, a na našim prostorima vrlo često se služe umesto večere sa mlevenim orasima, džemom, raznim vrstama kremova sa čokoladom i lešnicima... Nisu nam strane ni one slane varijante sa pavlakom, listićima šunke, kiselim krastavčićima, majonezom, kačkavaljem...

Ukoliko postite, a uželeli ste se nečeg slatkog, neka vaš izbor budu posne slatke palačinke koje će ispuniti kuću mirisom cimeta.

Sastojci:

  • pola litra vode
  • 350 grama mekog brašna
  • kafena kašičica šećera
  • pola kafene kašičice soli
  • 2 kesice vanilin šećera
  • malo naribane korice limuna (po želji)
  • 3 kašike ulja za testo + ulje za prženje
  • kafena kašičica praška za pecivo

Priprema:

Izmešajte vodu, šećer, so, vanilin šećer, ulje i naribanu koricu limuna. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Testo sjedinite varjačom ili mikserom tako da bude glatko, pa pecite palačinke u dobro zagrejanom tiganju koji ste prethodno premazali uljem. Namažite  ih džemom ili pospite orasima i šećerom, umotajte i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Mirna

    14. decembar 2020. | 18:04

    Kisela voda je obavezna.Onda ne ide prašak za pecivo.Kisela sve poveže odlične budu nekad lepše od mrsnih ipak malo duže se prže...

    Podelite komentar