• 1

Po bakinom tajnom receptu: Čokoladna torta u koju deci možete "podvaliti" povrće, a da ni ne shvate

, Telegraf

Kako deci "podvaliti" zdrave namirnice?

  • 1
Čokoladna torta

Foto: Youtube/Printscreen/ Goodful

Brat i sestra su se dosetili tajnog bakinog recepta za tortu od zdravih namirnica. Naime, baka je svojevremeno otkrila kako da povrće smesti u ukusan čokoladni kolač i time deci učini, ne tako omiljen ukus povrća, primamljivim.

Da, moguće je da torta bude ukusna iako su primerne namirnice, zapravo povrće. Pa, počnimo sa pripremom ovog nezamislivog kolača...

Sastojci:

  • brašno
  • šećer
  • so
  • kakao
  • prašak za pecivo
  • vanila
  • tofu
  • jaje
  • šargarepa
  • tikvice
  • ulje
  • takođe, od sastojaka, pripremite pire od bundeve pomešan sa medom, rastopljenim puter i čokoladom za kuvanje

Priprema:

U blender ubacite seckanu šargarepu, tikvice, ekstrat vanile, belance i tofu sir, a zatim sve sastojke izmiksajte. Kada ste napravili ovaj smuti, pređite na pripremu "suvih sastojaka".

U činiju stavite šolju brašna, šoljicu šećera, dve šoljice kakaa, 2 kašičice praška za pecivo, pola kašičice soli.

Sve dobro izmešajte. U drugu činiju ubacite dva jaja, četvrtinu šolje ulja, oko 100 g topljene čokolade i jednu kašiku pirea od bundeve izmešanog sa medom.

U tu smesu ubacite pripremljen smuti i sve dobro sjedinite. Nakon toga pomešajte sadržaj obe činije, ponovo dobro izmešajte i smesa je gootova za pečenje.

Pecite u podmazanom kalupu ili plehu oko 30 minuta. Tortu filujte po želji, a detalje pripreme pogledajte u videu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    Super,samo trba znati koliko šargare 1kilogram i tikvice pola kg.Baš super recept.Hvala onoome ko je poslao

    2
    0

    Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima