• 11
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni holandski kuvar oduševio svet: Napravio Vasinu tortu pomoću obične šoljice za kafu!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne živite u Srbiji ako vaša merica za sastojke za recepte nije šoljica za kafu

  • 11
Rudolf van Vin foto: printscreen/Instagram/rudolphvanveen_official

Svetski poznat kuvar Rudolf van Vin objavio je na svom Instagram profilu video na kojem pravi, ni manje, ni više nego Vasinu tortu, ali na jedan njemu potpuno neuobičajen način.

Naime, budući da je Vasina torta vrlo zahtevna za pravljenje, Rudolf je odlučio da je napravi "na slepo" mereći sastojke srpskom šoljicom za kafu.

Dok je ovaj način merenja sastojaka nešto sasvim normalno u Srbiji, u inostranstvu se koriste profesionalne merice, stoga ne čudi što je za Rudolfa ovo bila prava avantura.

Tako ni sam nije verovao da je zahvaljujući srpskoj šoljici kafe dobio savršenu meru za sve sastojke od kojih se pravi Vasina torta.

- U Srbiji ljudi imaju lak način merenja sastojaka pri kuvanju i pečenju. Skoro svaka kuća ima jednu šoljicu kafe. A osim za kafu, Srbi je koriste i za merenje sastojaka za recepte. Sa ovom šoljicom možete izmeriti zaista sve. Baš zato što je šoljica za kafu prava mera za sastojke, odlučio sam da isprobam ovaj srpski način pripremanja recepta. Upravo sam zato i napravio njihovu omiljenu, Vasinu tortu - napisao je on za svom Instagram nalogu gde je podelio i video.

Osim što je šoljica kafe daleko lakša za korišćenje od profesionalnih merica, odaje se i utisak jednostavnosti i lakoće u pripremi recepata, pa tako nije ni čudo da se umesto grama, kao reper za količinu koristi šoljica kafe.

Da li i vi koriste šoljicu za kafu pri merenju sastojaka?

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • XY

    24. decembar 2020. | 10:37

    Lako je sa šoljicom, šta bi bilo da su mu rekli kao meni baka :,, sipaš onako od prilike i mesiš dok ne osetiš pod prstima... ''

    Podelite komentar

  • Tanja

    23. decembar 2020. | 16:34

    Rudolf legenda ☺️

    Podelite komentar

  • 5544

    24. decembar 2020. | 10:03

    Bravo care!!

    Podelite komentar