• 9

Recept za pikantni gulaš sa makaronama: Bolji je od mađarskog, nećete moći da mu odolite!

Ovo kuvano jelo je pravi gastronomski praznik

  • 9
foto Pixabay

foto Pixabay

Ako vam je ponestalo ideja za kuvanje, a volite kuvana jela, isprobajte pikantni gulaš sa makaronama. Brzo se priprema, ne zahteva posebnu umešnost domaćice, a idealan je za hladne dane, kad vam treba dodatna energija da se zagrejete.

Sastojci:

  • 500 gr svinjskog mesa
  • 3 veće glavice crnog luka
  • kašika masti
  • 2 kašike brašna
  • 2 kafene kašičice soli
  • 2 kafene kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kafene kašičica bibera
  • 1 kafena kašičica aleve paprike
  • jedna suva ljuta papričica
  • pola kafene kašičice ljute tucane paprike
  • 500 gr makarona
  • kašika ulja

Priprema:

U šerpu stavite mast i ostavite da se rastopi. Dodajte sitnije iseckan crni luk, pa ga dinstajte dok ne postane staklast. Dok se luk dinsta, sipajte preko njega malo soli i malo vode.
U izdinstan luk spustite meso isečeno na kockice, pa nalijte vodom i kuvajte.

Dok se meso kuva, u drugu šerpu sipajte vodu, malo je posolite i sipajte kašiku ulja, pa kad voda provri spustite makarone. Povremeno promešajte varjačom da se makarone ne bi zalepile za dno šerpe.

Kad se makarone skuvaju, skinite šerpu sa ringle i odmah poklopite posudu. Makarone će upiti višak vode i biće rastresite. Ako slučajno u šerpi ostane još vode, procedite makarone.

Dok završite kuvanje makarona i one nabubre, meso za gulaš će biti skuvano. Trebalo bi da bude mekano, ali ne toliko da se raspada.

U zasebnoj posudi izmešajte brašno, alevu papriku, tucanu ljutu papriku i dva decilitra vode, dobro umutite i sipajte u gulaš, pa ostavite da se gulaš kuva još 5 minuta. Pred kraj kuvanja u šerpu dodajte suvu ljutu papričicu.

Služite gulaš sa skuvanim makaronama i sezonskom salatom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robert

    Ne možeš da ga zoveš gulaš,ako je bolji od gulaša....gulaš je madjarsko jelo,tako da smisli neki drugi naziv

  • Nc19

    Dedere još brašna natovar, nema štednje. Zar se meso ne bi trebalo dinstat i tak to.. Neg, natovar sve i kuvaj, biće super. Da li ljudi koji objavljuju ovakve članke, imaju ikakve osnove o onome o čemu pišu...

  • Mia

    Kakvi brašno u gulaš, junetina,aleva paprika, začine, ko hoće djem od šljive, i crnu čokoladu za lepši ukus, i gulaš zahteva dosta luka,za ukus a i gustine

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima