Vreme čitanja: oko 2 min.
Napravite božanstvenu "cunami tortu": Ubrzo će vam biti jasno zašto se tako zove
Vreme čitanja: oko 2 min.
Snažan talas dobrog ukusa
Neosporno je da će vam ovaj kolač pružiti ukus kakva do sada sigurno niste probali, a najviše će mu se obradovati ljubitelji čokolade. Ali, nije samo ukus ono što će vas obradovvati, već i sam način pripreme koji definitvno pobija sve klišee kulinarskih umeća.
Sastojci:
Za testo:
- 3 jaja
- 1 šolja šećera
- 2 šolje pšeničnog brašna
- 1/2 šolje čokolade u prahu
- 150 ml vode
- 30 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
Za nadev:
- 2 pakovanja kondenzovanog mleka
- 1 konzerva krema
- 400 ml mleka
- 4 kašike od kukuruznog skroba
- 150 g bele čokolade
- 150 g tamne čokolade
- 1 kašike čokolade u prahu
Za beli premaz:
- 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
- 50 g bele čokolade
- 1 konzerva krema
Za čokoladnu glazuru:
- 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
- 50 g tamne čokolade
- 1 konzerva krema
Priprema:
Pomešajte satojke sa testom, s tim da na kraju dodajte brašno i čokoladu u prahu, kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje mikserom.
Zatim dodajte prašak za pecivo i izmiksujte, a onda smesu isipajte u kalup. Za to vreme napravite nadiev od gore navedenih sastojaka, tako što u kondenzovano mleko dodajete mleko, a zatim dodati ostale sastojke redosledom u šerpu koju ćete postaviti na tihu vatru uz neprestano mešenaje.
Kada se smesa na vatri zgusne, dodajte gotovi krem i ponovo dobro promešajte. Podelite smesu u dve posude. U prvi krem stavite rendanu belu čokoladu, a u drigi crnu čokoladu. Dobro promešajte oba krema.
Vratimo se na patišpnj koji ste ispekli u rerni, a zatim oblikovali kalupom željenog prečnika. Dok je još u plastificiranom obruču (kalupu) na testo nanestite beli fil, a zatim nanesite drugi kolut patišpanja koji ste natopili čokoldanim mlekom, a na njega nanesite crni fil, pa ponovo prekrijte patišpanjem.
Kondenzovano mleko, krem i belu čokoladu zagrejte na tihoj vatri, a zatim pojačajte vatru i mešajte do tačke ključanja, pa ostavite da se ohladi dok po istom principu pravite čokoldanu glazuru. Na tortu nanestite prvo beli, a zatim krem od crne čokolade, odnosno glazuru, a zatim polako izvadite kalup. Glazura će nakon toga sama da prelije tortu.
Uživajte u pripremi i savršenom ukusu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Luka Crnogorac
Mmmm izgleda bas ukusno ,ima li neka domacica da mi napravi ovaj slatkis,poljubicu je u obraz
Podelite komentar