• 1

Stari srpski recept za poslasticu koja nas vraća u detinjstvo: Za pripremu je potrebno 5 sastojaka

, Telegraf

Ukus koji se ne zaboravlja

  • 1
šnenokle, Floating Islands, SNENOKLE

Foto: Shutterstock

Na samo spominjanje šnenokla, mnogi se verovatno sete Milene Dravić koja je često spominjala ovaj kolač u domaćoj seriji "Metla bez drške".

Kako se recept za ovu poslasticu ne bi zaboravio, predstavljamo vam njegovu pripremu.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kesice vanilin šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 litar mleka

Priprema:

U veću šerpu sipati mleko i dodati vanilin šećer. Na srednjoj vatri sačekati da provri. Razdvojiti belanca od žumanca. U belanca dodati jednu kašiku šećera i umutiti u "čvrst sneg".

U provrelo mleko kašikom dodavati belanca. Posle par minuta belance treba povaditi rupičastom hvataljkom i ostaviti ih u posudi.

U maloj posudi promešati žumanca, brašno i šećer zatim to sipati u mleko u kom se kuvalo belance i zakuvati. Uz redovno mešanje žumanca se kuvaju dok ne postane fil srednje gustine.

U posude za sevriranje staviti "oblačić" od belanaca i preliti filom od žumanaca. Po želji može se narendati čokolada po vrhu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima