• 0

Čizkejk sa malinama: Recept za osvežavajući kolač koji ćete stalno praviti

, Telegraf

Nema ko ne voli ovu poslasticu

  • 0
čizkejk cheesecake

Printskrin: Youtube/Serpica Recepti

Čizkejk je divan, lagan i ukusan kolač, a domaćicama je posebno drag jer ne mora da se peče. Idealan je za svakodnevnicu, ali i za proslave rođendana ili drugih posebnih prilika. Ovaj recept je jednostavan i brz za pripremu, a sve ukućane će oboriti s nogu.

Sastojci:

  • 300 grama keksa
  • 150 grama margarina (sobne temperature)
  • 150 grama prah šećera
  • 150 ml soka od pomorandže

Za krem:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 grama šećera u prahu
  • 500 grama krem sira
  • 150 grama kisele pavlake
  • 1 kesica želatina
  • 50 ml vode

Voćni preliv:

  • 300 grama malina
  • 300 ml vode
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica želatina

Pripremo:

Mikserom umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte 300 grama mlevenog keksa i sok od pomorandže. Izmešajte da se lepo sjedini. Na tacnu stavite obruč prečnika 26 cm. 

Preručite pripremljeno testo od keksa i kašikom poravnajte, pa ga držite u frižideru dok pravite beli fil.

Izmešajte kesicu želatina sa 50 ml vode i ostavite desetak minuta da nabubri. Za to vreme umutite slatku pavlaku.

U drugoj posudi umutite krem sir sa šećerom, pa dodajte kiselu pavlaku. Spojite umućenu slatku pavlaku sa krem sirom.

Želatin rastopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Uzmite dve-tri kašike fila i sipajte u rastopljen želatin, izmešajte, pa tek onda dodajte u fil i dobro promešajte.

Fil sipajte preko kore i lagano premažite da nigde ne ostanu rupice.

U šerpu stavite maline, vodu i šećer. Mešajte 10 minuta na tihoj vatri dok se ne pojavi pena koju morate da sklonite. Dok se preliv kuva, rastopite želatin kao i za beli fil i lagano ga umešajte u skuvano voće.

Ostavite da se prohladi desetak minuta, pa ga sipajte preko belog fila.

Stavite čizkejk u frižider na nekoliko sati.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima