• 1

Sočan i osvežavajući kolač sa čokoladom i pomorandžom: Popularni recept za izdašnu poslasticu

Jeftino i ukusno!

  • 1
Domaća jafa; foto screenshot Youtube/LakoJeKuvati

Domaća jafa; foto screenshot Youtube/LakoJeKuvati

Kad poželite nešto slatko, što u isto vreme i osvežava, neka vaš izbor bude kolač sa čokoladom i pomorandžom, u narodu poznat kao „domaća jafa“.

Kolač nije skup, brzo se priprema, a veoma je izdašan i sočan.

Za prvu koru:

  • 2 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 10 kašika mleka
  • 10 kašika ulja
  • prašak za pecivo

Za drugu koru:

  • 3 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 15 kašika brašna
  • 15 kašika mleka
  • 15 kašika ulja
  • prašak za pecivo

Za preliv:

  • 300 grama šećera
  • 200 mililitara vode

I još:

  • pola tegle džema od kajsija
  • 2 smrznute pomorandže
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja

Priprema:

U činiju razbijte jaja, dodajte šećer, brašno, mleko, ulje i prašak za pecivo. Smesu sjedinite varjačom i sipajte u prethodno premazan i brašnom posut pleh, pa pecite na srednje jakoj temperaturi dok se ivice kolača ne odvoje od tepsije.

Na isti način pripremite i drugu koru koju ćete kasnije sjediniti sa filom.

Sipajte vodu i šećer u šerpu, pa stavite da se šećer ušpinuje i kad tečnost počne da peni sklonite šerpu sa vatre.

Za to vreme izrendajte smrznute pomorandže (zajedno sa korom), pa ih spustite u ušpinovan šećer. Drugu, deblju koru sitno izmrvite, pa je dodajte šećeru i pomorandžama. U istu smesu sipajte tri kašike džema od kajsija. Dobro sjedinite kašikom.

Na koru namažite sloj džema od kajsija, pa preko nje stavite pripremljen fil.

U šerpicu sipajte tri kašike ulja, dodajte izlomljenu čokoladu za kuvanje, pa rastopite na tihoj vatri. Prelijte glazuru preko kolača i ostavite nekoliko sati da se stegne.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima