• 2

Jelo "na kašiku" idealno za dane posta: Recept za krompir paprikaš bez kapi masnoće

, Telegraf

Nekoliko jednostavnih sastojaka, malo začina i ručak je na stolu

  • 2
Krompir paprikaš

Foto: Shutterstock

Ovo jelo obradovaće vaša nepca, posebno u danima posta. Ukusom ne zaostaje za svojom mesnom verzijom, a ne oduzima ni mnogo vremena za pripremu. Krompir paprikaš, bez kapi ulja ili masti, idealan je obrok "na kašiku".

Nekoliko jednostavnih sastojaka, malo začina i ručak je na stolu.

Sastojci: 

  • 350 gr crnog luka
  • 1.200 gr krompira
  • 1 crvena paprika
  • 2 manja paradajza ili 300 ml soka od paradajza
  • 1 šargarepa
  • so, biber, mlevena crvena paprika
  • svež peršun
  • voda

Priprema: 

Luk, šargarepu, papriku i paradajz isecite na veće komade i stavite u pleh. Povrće posolite i pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.

Pečeno povrće usitnite u blenderu ili ručno na što sitnije komade.

U šerpu stavite krompir isečen na veće komade, dodajte ustinjeno pečeno povrće i začine po ukusu. Nalijte hladnom vodom i stavite da se kuva.

Prvih 20 minuta kuvajte na jačoj temperaturi, a posle tog vremena smanjite i ostavite jelo da se krčka još 20 minuta.

Po želji, na kraju kuvanja možete dodati i malo svežeg peršuna, a potom uživati u ovom jelu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima