• 0

Posne krofne mekane kao pamuk: Kad ih jednom probate više nećete moći da im odolite

Miris i ukus iz bakine kuhinje

  • 0
krofne

Foto: Freepik/Racool_studio

Ukoliko postite, ovo je recept s kojim nema greške. Pripremite poslasticu koja će jednako oduševiti vaše i starije i mlađe ukućane.

 


Sastojci:

 

 

Priprema:

U činiju staviti kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna. Dobro izmešati sa malo vode i ostaviti da kvasac nadođe.

Zatim u kvasac dodati ulje, vodu, kiselu vodu, šećer, narendanu koru limuna i narandže i vanilin šećer.

Promešati smesu uz postepeno dodavanje brašna, a kada se sjedini ostaviti na toplom mestu na 10 minuta.

Testo razvući na debljinu od 1cm, izvaditi krofne čašom i ostaviti ih na 10 minuta, pokrivene krpom da nadođu. 

Krofne se prže na dobro zagrejanom ulju.

Prijatno!

 

Pripremu možete da pogledate i u videu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok