• 0

Posne krofne mekane kao pamuk: Kad ih jednom probate više nećete moći da im odolite

Miris i ukus iz bakine kuhinje

  • 0
krofne

Foto: Freepik/Racool_studio

Ukoliko postite, ovo je recept s kojim nema greške. Pripremite poslasticu koja će jednako oduševiti vaše i starije i mlađe ukućane.


Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 40 gr kvasca
  • 3 dcl mlake vode
  • 2 dcl kisele vode
  • 1 dcl ulja
  • 2 kašike šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • narendana kora limuna
  • narendana kora narandže
  • 1 kašikica soli

Priprema:

U činiju staviti kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna. Dobro izmešati sa malo vode i ostaviti da kvasac nadođe.

Zatim u kvasac dodati ulje, vodu, kiselu vodu, šećer, narendanu koru limuna i narandže i vanilin šećer.

Promešati smesu uz postepeno dodavanje brašna, a kada se sjedini ostaviti na toplom mestu na 10 minuta.

Testo razvući na debljinu od 1cm, izvaditi krofne čašom i ostaviti ih na 10 minuta, pokrivene krpom da nadođu. 

Krofne se prže na dobro zagrejanom ulju.

Prijatno!

Pripremu možete da pogledate i u videu:

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima