• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pljeskavice od krompira punjene šunkom i kačkavaljem: Ovom receptu neće odoleti ni najveći gurmani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gastronomski praznik za nepca

  • 2
Pohovani krompir Printscreen: Youtube/Ricette di Casa Mia

Ako volite krompir, a uz to ste gurman i želite da isprobate neki nov recept, ovaj način pripreme krompira će vam se sigurno dopasti.

Idealna je varijanta za ručak ili večeru, nije potrebno mnogo vremena za pripremu, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

  • 700 gr krompira
  • 100 gr kačkavalja
  • peršun, so, biber

Nadev:

  • 100 gr kačkavalja
  • 100 gr šunke

Za pohovanje:

  • 2 jaja
  • prezle

Priprema:

Očišćen i na kocke isečen krompir stavite da se kuva, u vodu dodajte kašičicu soli. Kada bude gotov dobro ga izgnječite, dodajte sitno iseckan peršun i narendan kačkavalj, i dobro izmešajte.

Listove kačkavalja, kao i šunku, isecite na četvrtine.

Umutite jaja za pohovanje i u drugom tanjiru pripremite prezle, a zatim od smese sa krompirom napravite manje pljeskavice, pa na svaku stavite po list kačkavalja i šunke. Zatim drugom formiranom pljeskavicom prekrijte šunku i oblikujte smesu u elipsu.

Ponavljajte ovaj postupak do utroška materijala, a zatim spustite pljeskavice u umućena jaja, pa ih uvaljajte u prezle. Pržite ih u zagrejanom ulju i jedite dok su tople.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Thanks

    7. april 2021. | 16:37

    Mmmmm ovo je bas super. Veceras spremam odmah. Hvaka za divan recept

    Podelite komentar

  • tea

    7. april 2021. | 18:01

    lepo,ali dugo se priprema.

    Podelite komentar