• 0
 ≫ 

Pita sa pečurkama i prazilukom na vodi: Savršen recept za poslednje dane posta

, Telegraf
 ≫ 

Još jedna ideja za post na vodi

  • 0
Pita sa pečurkama

Foto: Shutterstock

Pita se pečurkama može biti predjelo ili glavno jelo, uz svežu salatu u svakom slučaju biće savršeni obrok. Odličan je izbor za dane posta na vodi, a brzo i jednostavno se priprema.

Još jedna ideja za post, koji je pri kraju.

Sastojci:

 

  • 1 struk praziluka
  •  

  • 500 gr šampinjona
  •  

  • 1 dl kisele vode
  •  

  • 1/2 kašilice praška za pecivo
  •  

  • 150 gr obarenih sojinih ljuspica
  •  

  • so, biber, origano
  •  

 

Priprema:

 

Praziluk prepolovite pa ga iseckajte sitno na rebarca. Pečurke iseckajte na listiće. U tiganj dodajte malo vode, stavite praziluk i pečurke i dinstajte dok voda ne ispari. Začinite po ukusu.

Sojine ljuspice obarite u posoljenoj vodi i sjedinite sa pečurkama i prazilukom.

U tepsiju stavite papir za pečenje. Jednu koru prelijte sa malo mešavine kisele vode i praška za pecivo, stavite drugu koru i ponovite postupak, a potom i treću i deo fila i umotajte. Tako napravite rolate od kora dok imate materijala.

Gotove rolate ređajte u tepsiju i popraskajte sa još malo kisele vode i pitu pecite 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Isecite prohlađenu pitu i uživajte!

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA