• 0

Kajgana kakvu još niste probali: Recept za savršen doručak za početak novog dana

, Telegraf

Ovaj omlet u kombinaciji sa povrćem daće vam svu neophodnu energiju za početak radnog dana

  • 0
Španski omlet, kajgana

Foto: Youtube/Food & Cooking

Ukoliko ste ljubitelj kajgane i često doručkujete ovu prirodnu proteinsku bombu napravite je na najbolji način.

Kuvari tvrde da je glavni problem sa kajganom što je u većini slučajeva prepržimo, pa tako izgubi svoj autentični ukus.

Doručak je najvažniji među obrocima, zato sa porodicom započnite dan uz savršenu kajganu.

Ovaj recept je namenjen za dobar porodični doručak, a ako se odlučite da ga spremate samo za sebe, smanjite sastojke prema potrebi.

 

Sastojci:

 

  • 2 kašike ulja
  •  

  • 1 kašika maslaca
  •  

  • 150 grama kačkavalja
  •  

  • 150 grama šunke
  •  

  • 250 grama mladog krompira
  •  

  • 1 glavica crnog luka
  •  

  • 1 paprika
  •  

  • 1 kašičica mlevenog belog luka
  •  

  • 1 kašičica soli
  •  

  • ½ kašičice mlevenog bibera
  •  

  • 7 velikih jaja
  •  

  • 2 kašike iseckanog peršuna

 

Priprema:

Otopite ulje i maslac u velikom tiganju na umerenoj vatri. Izrendajte krompir i dodajte ga u tiganj.

Pržite šest minuta i povremeno okrećite, dok ne dobije zlatnu nijansu. Dodajte luk, papriku, beli luk, šunku, izrendan kačkavalj, so i papriku.

Pažljivo umešajte u krompir. Sve zajedno pržite, dok luk ne karmelizuje.

U velikoj posudi, umutite jaja sa malo soli, bibera i peršuna. Prelijte preko krompira. Kada jaja budu gotova, špatulom odvojte omlet od ivica i izvadite na tanjir.

Servirajte toplo.

 

Prijatno!

Video: Kralj omleta prsio se po kuhinji sa egzibicijama, ali se za Božić obrukao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok