• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sendvič sa kajganom, slaninicom i 2 vrste sira: Recept Gordona Remzija za slasni doručak

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kombinacija uobičajenih sastojaka za sendvič obogaćena kajganom obradovaće ljubitelje dobrog zalogaja

  • 0
Sendvič, Gordon Remzi Foto: PrintScreen/ Youtube/ Gordon Ramsay

Svetski poznati kuvar Gordon Remzi podelio je na svom Jutjub kanalu recept za doručak na kom bi mu čestitali svi ljubitelji dobre hrane sa naših prostora. U klasičan sendvič dodao je namaz, povrće i kajganu koja se priprema na poseban način i napravio obrok koji može satima da drži sitost.

Za razliku od uobičajenog sendviča Remzijevo jelo ima malo više sastojaka, ali je zato ukus neverovatan.

Navedena količina sastojaka je za dve osobe.

Sastojci: 

  • 6 jaja
  • 2 zemičke
  • 2 kašike sira za mazanje
  • 100 gr kačkavalja
  • 4 lista slanine
  • glavica crvenog luka
  • vezica mladog luka
  • 50 gr maslaca
  • so
Gordon Remzi, recept, sendvič Foto: PrintScreen/ Youtube/ Gordon Ramsay

Priprema: 

Sitno iseckajte crveni luk i slaninu, pa sve zajedno propržite na tihoj vatri. Ukoliko imate toster, zemičke stavite u njega da se zagreju ili ih stavite u rernu uključena na 180 stepeni, 7-8 minuta.

U manju šerpu razbijte jaja, pa im dodajte maslac i so, a zatim stavite na ringlu i na srednjoj vatri mešajte minut, pa sklonite šerpu na 30 sekundi. Ovaj postupak ponavljajte sve dok jaja ne budu gotova. Gordon preporučuje da postupak ponovite najmanje tri puta. 

U posudu u kojoj ste spremali jaja dodajte sitno seckati mladi luk i lagano promešajte. Zemičke premažite sirom, pa na jednu stranu zemičke stavite luk i slaninu, a na drugu spremljenu kajganu. Jednu stranu zemičke pospite kačkavaljem.

Spojite obe strane zemičke i dobićete savršeni sendvič.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti