• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Štrudla sa jagodama i pudingom, mekana kao duša: Recept sa gotovim korama koji svima uspeva

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meka i sočna, ova štrudla može da bude i idealan dezert za nenajavljene goste

  • 0
Štrudla sa jagodama Foto: PrintScreen/Youtube/Obiteljska Kuhinja

Pravljenje štrudle uvek je pravi izazov, osim kada imate ovako dobar recept koji svima uspeva. Ukusne jagode u prefinjenom pudingu od vanile, obavijene hrskavim korama, čini ovu štrudlu pravim izborom svih ljubitelja slatkih specijaliteta.

Ova štrudla će savršeno će zaokružiti svaki porodični ručak i večeru.

Sastojci:

  • 500 gr kora
  • 1 kg jagoda
  • kesica pudinga
  • 120 gr šećera
  • 2 supene kašike gustina
  • litar mleka
  • 2 grčka jogurta
  • šećer u prahu 

Priprema:

U posudu odvojite 200 mililitara mleka i u njega dodajte puding i šećer, a ostatak mleka stavite na ringlu da se kuva. Kada mleko provri dodajte razmućen puding i šećer, pa sve fino umešajte. Kuvajte dok se puding ne zgusne, pa ga pomerite s vatre. Dok je još vruć dodajte mu grčki jogurt i gustin i dobro promešajte sve sastojke.

Stavite dve kore jednu na drugu, pa polovinu kore premažite pudingom i poređajte jagode, a potom savijte u rolat. Postupak ponavljate sve dok imate kora.

Tepsiju premažite uljem, poređajte rolate i pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Ostavite da se štrudla ohladi, a zatim je isecite i pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

Video: Ova saksija krije najslađu tajnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti