• 0
 ≫ 

Štrudla sa jagodama i pudingom, mekana kao duša: Recept sa gotovim korama koji svima uspeva

, Telegraf
 ≫ 

Meka i sočna, ova štrudla može da bude i idealan dezert za nenajavljene goste

  • 0
Štrudla sa jagodama

Foto: PrintScreen/Youtube/Obiteljska Kuhinja

Pravljenje štrudle uvek je pravi izazov, osim kada imate ovako dobar recept koji svima uspeva. Ukusne jagode u prefinjenom pudingu od vanile, obavijene hrskavim korama, čini ovu štrudlu pravim izborom svih ljubitelja slatkih specijaliteta.

Ova štrudla će savršeno će zaokružiti svaki porodični ručak i večeru.

 

Sastojci:

 

 

Priprema:

U posudu odvojite 200 mililitara mleka i u njega dodajte puding i šećer, a ostatak mleka stavite na ringlu da se kuva. Kada mleko provri dodajte razmućen puding i šećer, pa sve fino umešajte. Kuvajte dok se puding ne zgusne, pa ga pomerite s vatre. Dok je još vruć dodajte mu grčki jogurt i gustin i dobro promešajte sve sastojke.

Stavite dve kore jednu na drugu, pa polovinu kore premažite pudingom i poređajte jagode, a potom savijte u rolat. Postupak ponavljate sve dok imate kora.

Tepsiju premažite uljem, poređajte rolate i pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Ostavite da se štrudla ohladi, a zatim je isecite i pospite šećerom u prahu.

 

Prijatno!

Video: Ova saksija krije najslađu tajnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima