• 0

Štrudla sa jagodama i pudingom, mekana kao duša: Recept sa gotovim korama koji svima uspeva

, Telegraf

Meka i sočna, ova štrudla može da bude i idealan dezert za nenajavljene goste

  • 0
Štrudla sa jagodama

Foto: PrintScreen/Youtube/Obiteljska Kuhinja

Pravljenje štrudle uvek je pravi izazov, osim kada imate ovako dobar recept koji svima uspeva. Ukusne jagode u prefinjenom pudingu od vanile, obavijene hrskavim korama, čini ovu štrudlu pravim izborom svih ljubitelja slatkih specijaliteta.

Ova štrudla će savršeno će zaokružiti svaki porodični ručak i večeru.

Sastojci:

  • 500 gr kora
  • 1 kg jagoda
  • kesica pudinga
  • 120 gr šećera
  • 2 supene kašike gustina
  • litar mleka
  • 2 grčka jogurta
  • šećer u prahu 

Priprema:

U posudu odvojite 200 mililitara mleka i u njega dodajte puding i šećer, a ostatak mleka stavite na ringlu da se kuva. Kada mleko provri dodajte razmućen puding i šećer, pa sve fino umešajte. Kuvajte dok se puding ne zgusne, pa ga pomerite s vatre. Dok je još vruć dodajte mu grčki jogurt i gustin i dobro promešajte sve sastojke.

Stavite dve kore jednu na drugu, pa polovinu kore premažite pudingom i poređajte jagode, a potom savijte u rolat. Postupak ponavljate sve dok imate kora.

Tepsiju premažite uljem, poređajte rolate i pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Ostavite da se štrudla ohladi, a zatim je isecite i pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

Video: Ova saksija krije najslađu tajnu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima