• 0

Recept za tikvice punjene slaninicom i kačkavaljem: Lagan i ukusan ručak, gotov dok trepnete

Savršen prolećni obrok u kome ćete uživati

  • 0
Punjena tikvica sa piletinom i paradajzom

Foto: Shutterstock

Tikvice su prava blagodet proleća,  jer ovo povrće pruža bezbroj mogućnosti za brz i ukusan, ali i zdrav ručak.

Pohovane, punjene mesom, pljeskavice od tikvica čest su izbor domaćica kada ne žele da gube mnogo vremena u kuhinji.

Međutim, ovakvu varijaciju na temu verovatno još niste probali. Recept je jednostavan i ne oduzima mnogo vremena, a tikvice su sočne i ukusne toliko da ćete ubrzo poželeti da ih ubrzo ponovo spremite kao obrok dana.

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • malo soli
  • malo maslinovog ulja
  • 1 crvena paprika
  • 1 paradajz
  • 150 gr slaninice
  • 150 gr sitnog sira
  • 100 gr rendanog kačkavalja
  • 3 jaja
  • sveže seckani peršun 

Priprema:

Tikvice operite, presecite na pola i kašičicom izdubite. Posolite ih, stavite u pleh i sipajte preko njih maslinovo ulje.  Zapecite ih u rerni 10 minuta.

Dok su tikvice u rerni, iseckajte na kockice papriku, paradajz i slaninicu i sve pomešajte sa sitnim sirom i umućenim jajima. Izvadite tikvice iz rerne i napunite ih ovim filom.

Zatim ih vratite u rernu i pecite na 180 stepeni još 20 minuta.  Pred kraj pospite rendanim kačkavaljem, vratite u rernu da se jelo zapeče još pet minuta. Pred serviranje pospite sveže seckanim peršunom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima