• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršen letnji desert u čaši: Recept za lagani čokoladni mus koji se pravi za 15 minuta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova kremasta i ukusna poslastica idealna je za vrele dane

  • 0
mus čokolada poslastica Foto:Pixabay

Mnogima leti dosadi sladoled, a i nije vreme za neke kolače koji se peku zbog velikih vrućina, pa bi domaćice rado napravile neku poslasticu za koju recept nije komplikovan.

Ukoliko žudite za laganom, osvežavajućom poslasticom koja će obradovati vaše čulo ukusa, čokoladni mus je idealno rešenje. 

Sastojci:

  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g crne čokolade
  • kafena kašičica ruma
  • 3 jaja
  • 1 kašika kristal šećera
  • 2 kašike šećera u prahu 
  • 200 grama mlevenog keksa
  • maline za ukrašavanje

Priprema: 

Zagrejte pavlaku u šerpici, pa je podelite u dve posude. U jednoj bi trebalo da bude malo više zagrejane pavlake. Tu dodajte kašičicu ruma, a u drugu posudu sa manje pavlake dodajte 100 grama crne čokolade. Ostavite da se čokolada istopi.

Koristite što svežija jaja. Razdvojte žumanca od belanaca.

Belanca stavite u veliku činiju, dodajte 1 kašiku šećera i mikserom dobro umutite. Sipajte 1 kašiku šećera u prahu i ponovo mutite.

Dodajte i drugu kašiku šećera u prahu i mutite sve dok ne dobijete čvrstu smesu.

Dodajte  žumanca u pavlaku i crnu čokoladu, pa zagrejte sve zajedno i mešajte dok smesa ne postane glatka i homogena.

Podelite umućeni šam od belanaca na dva dela. Jedan deo dodajte u  smesu sa čokoladom, a drugi u pavlaku sa rumom. Izmešajte drvenom varjačom i jednu i drugu masu.

Na dno staklene čaše stavite po kašiku mlevenog keksa, a onda kašikom sipajte dve, tri kašike mase sa rumom, a preko stavite po kašiku mase sa tamnom čokoladom.

Ostavite čaše u frižider da se mus ohladi sat vremena, a onda ga ukrasite malinama.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti