• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za brzu pitu sa mesom bez kora: Pravi se za 10 minuta, a ukus je neodoljiv

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Toliko sočna da se topi u ustima

  • 3
Pita sa mesom Foto: PrintScren/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Svaka domaćica ima svoj tajni recept za dobru pitu. Sa malo nedeva, puno, sa kora, bez, kako god, pite su jelo kojem niko ne može da odoli.

Ukoliko nemate puno vremena da stojite pored šporeta, onda je ovo idealan recept za vas. Ovo testo je pogodno za brzo spremanje pita, sa bilo kojim nadevom. Njegova priprema traje samo deset minuta, a rezultat koji dobijete je kao da ste uložili mnogo više truda. 

Sastojci: 

  • 300 gr mlevenog mesa
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 12 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 čaša jogurta
  • 170 ml mleka
  • 4 jaja
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Luk iseckajte sitno, pa ga izdinstajte i potom mu dodajte mleveno meso. Dinstajte dok meso ne pobeli, pa posudu sa mesom i lukom skinite sa ringle, dodajte jaja, mleko, jogurt, so, biber i sve lepo promešajte. Prašak za pecivo promešajte sa brašnom, pa ga dodajte u smesu sa mesom i sve fino sjedinite.

Pleh u kojem ćete peći premažite uljem, a onda sipajte smesu koju ste napravili.

Stavite da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta.

Isecite je na trouglove i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Mili

    4. jul 2021. | 10:47

    Prethodno se uprži crni luk i meso,ili ne??

    Podelite komentar

  • Svetlana

    4. jul 2021. | 11:30

    Pita je dobra samo ima nekih nedostataka u receptu. Mleveno meso( po želji) se proprži na luku, ako se ne proprži stvoriće se komadi, bolje je umesto jogurta i mleka dodati samo jogurt.

    Podelite komentar

  • ?

    4. jul 2021. | 11:00

    Kog mesa

    Podelite komentar