• 0

Recept za štapiće punjene kačkavaljem i pečenicom: Pecivo od koga će cela kuća mirisati

, Telegraf

Kombinacija slanog punjenja i vazdušastog testa osvojiće sva vaša čula

  • 0
Punjeni štapići

Foto: PrintScreen/Youtube/Kuvarice manje zbori

Ukoliko nemate ideju i vremena, a želite da svojoj prodici spremite ukusan doručak, onda su punjeni štapići idealni za vas. Mirisnom pecivu retko ko može da odoli, posebno kada je punjeno pečenicom i kačkavaljem. 

Ove štapiće mališani veoma vole, naročito jer mogu da ih jedu usput i pri tom ne prekidaju igru. 

Sastojci za testo:

  • 400 gr brašna
  • 2,5 dl mlake vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

Za punjenje:

  • 200 gr pečenice
  • 100 gr kačkavalja

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica bosiljka
  • so

Priprema: 

U posudu sipajte brašno, so, šećer i kvasac, pa prelijte sa malo vode i ostavite da kvasac proradi, otprilike pola sata. Kada se kvasac aktivira, dodajte ulje i ostatak vode, pa zamesite testo, a onda ga vratite u posudu i prekrijte ga krpom ili folijom da naraste.

Nadošlo testo izvadite iz posude i premesite ga u obliku valjka, a onda ga isecite na jednake delove. Od isečenih delova testa formirajte loptice. Svaku lopticu razvucite oklagijom i na nju stavite pečenicu i izrendani kačkavalj, a zatim urolajte testo, tako da dobijete oblik štapića.

Pleh premažite uljem, pa složite štapiće.

Jaje sa začinima razmutite, pa premažite sve štapiće i ostavite da narastaju oko 15 minuta.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima