• 0

Recept za ukusno, brzo i pravo letnje jelo: Zapečeno povrće sa kačkavaljem

, Telegraf

Treba upotrebiti samo malo mašte i od svakodnevnih namirnica dobićete savršen obrok

  • 0
Zapečeno povrće, hrana, meso

Foto: Pixabay

Brzo, lako i jednostavno, a ukusno, to je ono što se u većini slučajeva traži od svih recepata, a posebno kada je leto.

Ovo godišnje doba obiluje svežim voćem i povrćem, pa i nije toliko teško pripremiti ukusno jelo. Uz malo truda i od svakodnevnih namirnica dobićete savršen obrok.

Jedno od takvih je i zapečeno raznovrsno povrće sa kačkavaljem, koje može biti i samostalno jelo, a može se služiti i kao prilog.

Sastojci:

  • 1 srednja tikvica
  • 1 srednji plavi patlidžan
  • 2 paradajza
  • 1 zelena paprika 
  • 1 crvena paprika
  • 1 crveni luk
  • 200 gr kačkavalja
  • 20 ml ulja
  • 1-2 čena belog luka
  • so, biber, majčina dušica, začini po ukusu

Priprema:

Povrće dobro operite i očistite. Patlidžan isecite na kockice, pa posolite i ostavite neko vreme sa strane. Kada pusti vodu patlidžan isperite i ostavite sa strane do upotrebe. Tikvicu isecite na identične kocke.

Paradajz prelijte vrelom vodom, pa ga oljuštite i isecite ga na veće komade.

Luk isecite na rebarca, a papriku na deblje štapiće. Beli luk iseckajte sitno.

Zagrejte ulje i propržite luk na tihoj vatri. Kada luk postane staklast, dodajte redom povrće, tikvicu, patlidžan, paradajz, papriku i beli luk. Sve dobro izmešajte i dinstajte oko 5 minuta.

Posle tog vremena, povrće sipajte u nauljenu posudu za pečenje, narendajte kačkavalj i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Jelo služite stoplo.

Prijatno!

Video: Evo kako da od nezrelog paradajza napravite fenomenalnu večeru: Prosto jelo sa mrvom luksuza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima