• 1

Kolač sa šljivama i pavlakom, pun ukusnog fila: Recept za slatko i sočno letnje zadovoljstvo

Počela je sezona šljiva, a sa njom stižu i recepti za poslastice koje možete da spremite brzo i lako

  • 1
foto Pixabay

foto Pixabay

Kad stignu šljive, domaćice ne znaju šta bi pre od njih napravile - domaći pekmez, džem, marmeladu u koju će dodati i drugo sezonsko voće, ili sočan kolač.

Ako je suditi po interesovanjima na Guglu, srpske domaćice ovog avgusta najčešće se opredeljuju za pitu sa šljivama i pavlakom. Brzo se pravi, nije skupa, sočna je i može da stoji nekoliko dana.

Sastojci za koru:

  • 200 gr margarina
  • 1 jaje
  • 100 gr šećera
  • 300 gr brašna
  • 500 gr svežih šljiva

Sastojci za preliv:

  • 2 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 2 čaše od 180 ml pavlake

Sastojci za posipanje:

  • 8 kašika prezli
  • 50 gr margarina
  • 4 kašike šećera
  • kesica vanilin šećera
  • pola kafene kašičice cimeta

Priprema:

Mikserom umutite margarin sa šećerom, pa dodajte jaje, brašno i prašak za pecivo. Dobro izradite testo rukama, pa ga razvucite i stavite u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom.

Očistite šljive od koštica, prepolovite ih, pa ih poređajte po testu.

Mikserom umutite jaja sa šećerom i pavlakom, pa prelijte preko šljiva. Sjedinite prezle, cimet i vanilin šećer, pospite preko preliva, a 50 grama margarina isecite na listiće ili izrendajte i rasporedite ga preko kolača.

Pleh sa kolačem stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.

Prijatno!

Video: Brzo, slasno, efikasno: Kolačići od banane i kokosa, osvojiće sve ljubitelje zdravog života

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    Uvek smanjite secer za 30 posto,Bice jos ukusniji

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima