• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za vazdušastu pogaču punjenu kačkavaljem: Neodoljiva kombinacija krompira i sira

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogača mekana kao sunđer, a njen ukus će vas ostaviti bez reči

  • 0
Hleb sa krompirom i kačkavaljem Foto: PrintScreen/Youtube/매일맛나 delicious day

Sigurno se slažete da ne postoji ništa lepše nego kada kuća zamiriše na domaće testo. Ovaj recept nije ni nalik onom koji spremaju naše domaćice, ali jedno je sigurno - kada ga jednom spremite, pravićete ga uvek.

Mekana pogača punjena kačkavaljem i filom od krompira će oduševite sve vaše ukućane, pa čak i one najmlađe. Sprema se brzo i idealna je u kombinaciji sa suhomesnatim proizvodima, a možete je jesti i kao kompetan obrok.

Sastojci za testo:

  • 200 gr brašna
  • 2 jaja
  • 80 ml mleka
  • 10 gr suvog kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 30 gr putera

Sastojci za fil:

  • 2 krompira
  • 1 kašičica soli
  • biber
  • 40 ml mleka
  • 150 gr kačkavalja

Sastojci za preliv:

  • 2 kašike putera
  • kašičica peršuna
  • 1/2 dl mleka

Priprema:

U posudi umutite jaja, pa dodajte mleko, kvasac, so, šećer, brašno i sve fino umesite. Puter otopite na tihoj vatri i prelijte preko testa i ponovo umesite. Posudu prekrijte folijom i ostavite da testo nadođe.

Krompire oljuštite i stavite da se kuvaju. Kada su spremni, stavite ih u činiju, pa posolite i dodajte biber, mleko i sve sjedinite. Kačkavalj izrendajte i ostavite sa strane. Na radnu površinu sipajte malo brašna i tu stavite testo koje ćete podelite na dva jednaka dela.

Testo umesite i razvucite oklagijom tako da dobijete krug jedan centimetar debljine. Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom i tu stavite jednu polovinu razvučenog testa. Na testo namažite dve kašike fila od krompira, pa odozgo stavite kačkavalj.

Drugu polovinu testa razvucite isto kao i prvu polovinu, pa stavite na testo koje je u plehu. Ivice uvrnite, tako da fil ne izađe u toku pečenja.

Preko testa stavite foliju i ostavite 15 minuta.

Mlekom premažite test0 i prstima nežno pritiskajte po njemu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, 30 minuta.

Otopite puter i pomešajte ga sa mirođijom, pa prelijte preko gotovog hleba.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti