• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za pohovane paprike punjene sirom: I hrskave i kremaste, ukusnije od mesa

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz ovo jelo prilog vam neće biti potreban

  • 0
Pohovane paprike punjene sirom Printskrin:Youtube/Mogu Ja To Sama

Leto je na izmaku i domaćinske kuće sve češće mirišu na zimnicu i pečene paprike. Ukusne pohovane paprike idealno su jelo u hladnim danima, a miris koji će ispuniti celu kuću učiniće da sa trpeze nestanu u tren oka.

Recept za pohovane paprike punjene sirom obradovaće vaša nepca, a preukusni zalogaji zasititi.

U zavisnosti od toga za koliko osoba spremate ovaj obrok, količinu namirnica možete da povećate.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 100 gr brašna
  • 4 kašike prezli
  • 200 gr sira
  • 4 paprike
  • kašičica soli
  • ulje za prženje

Priprema: 

Paprike operite i poređajte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, pa stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, 30 minuta. Pečene paprike stavite u kesu i ostavite ih da se ohlade, a zatim ih oljuštite i odstranite im peteljku i seme.

U činiji pomešajte sir, jedno jaje i so. U svaku papriku pažljivo stavite po dve kašike sira. U tanjiru izmutite preostala dva jaja, a u druga dva tanjira sipajte prezle i brašno. Papriku prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja, pa u prezle.

U tiganj sipajte ulje, pa sačekajte da se zagreje, a onda spusite paprike da se peku. Kada su gotove odložite ih na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.

Služite ih tople.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti