• 1

Straćatela kolač sa čokoladom koji osvaja ukusom: Ovaj slatkiš obožavaće sve generacije

, Telegraf

Obradujte svoje ukućane jednim posebnim desertom

  • 1
Čokoladni kolač

Printskrin: Youtube/Last Minute Kitchen

Čokoladni kolač je slatki greh koji sebi moramo da dopustimo. Pogotovo u prohladnim jesenjim danima, kada je sve što želimo topao napitak i brzi recept za desert. Ovaj recept će vas oduševiti svojom jednostavnošću i brzom pripremom.

Sastojke za ovo slatko zadovoljstvo ima uglavnom svaka domaćica u svojoj kuhinji. Iznenađujuće lako i bez velike muke, dobićete ukusan kolač koji se topi u ustima.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 220 gr šećera
  • prstohvat soli
  • 230 ml jogurta
  • 150 ml ulja
  • 300 gr brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 gr crne čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Odvojite belanca od žumanca, pa ih stavite u dve odvojene posude. Belanca umutite mikserom čvrsto u sneg, pa dodajte so.

U žumanca sipajte šećer i jogurt, pa umutite mikserom. Dok mutite, polako sipajte ulje.

Pomešaje brašno i prašak za pecivo, pa ih prosejte i onda stavite u umućena žumanca.

Krupno izrendajte 50 grama čokolade, pa zajedno sa belancima dodajte u smesu sa žumancima. Sve ručno, žicom ili špatulom, sjedinite.

Kalup u kom ćete peći kolač oboložite pek papirom, pa izlijte smesu. Pleh ne bi trebalo da bude duži od 30 centimetara. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.

Kada je gotov, kolač izvadite i stavite na tacnu.

Ostatak čokolade sa dodatkom dve kašike ulja otopite na pari, pa prelijte kolač.

Ostavite da se čokolada stegne, pa isecite kolač na parčad željene veličine i poslužite ga uz kafu ili čaj.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katarina

    Danas pravila kolac,divan je,deca odusevljena a jako se lako i brzo pravi.

    0
    0

    Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima