• 0

Recept za brze lazanje: Nema kuvanja bešamela, spremaju se za čas, a savršeno su sočne i ukusne

Sa ovim prepisom ste u prilici da izbegnete situaciju da se kore ne natope dobro, pa da budu malo "žilave"

  • 0
lazanje

Foto: Pixabay

Jedna od omiljenih kuhinja na našim prostorima bez premca je pored domaće, italijanska, a lazanje su rado viđeno jelo na našim trpezama.

Međutim, većina domaćica smatra ih zahtevnim za pravljenje, posebno zbog kuvanja bešamel sosa. Po receptu koji vam donosimo spremićete ih mnogo brže, a i lako ćete izbeći zamku da neka kora ostane nedovoljno natopljena i suva.

Uz sve to, shvatićete već kod prvog zalogaja da ovako sočne lazanje niste nikada ranije probali.

Sastojci: 

  • 1 pakovanje kora za lazanje
  • 400 gr junećeg mlevenog mesa 
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • malo peršuna 
  • 1 l paradajz pelata 
  • 1/2 l neutralne pavlake 
  • 200 gr kačkavalja
  • 100 gr edamera ili gaude
  • malo origana 
  • malo bosiljka 
  • malo ulja

Priprema: 

Iseckajte sitno glavicu crnog luka. Zagrejete ulje u dubljoj šerpi,  pa propržite luk dok ne postane staklast. U to dodajte mleveno meso i dinstajte 15 minuta. Posolite, pobiberite, dodajte malo seckanog peršuna, origana i bosiljka. U to dodajte litar paradajz pelata, pa zajedno prokuvajte par minuta. Skinite sa ringle, pa u sve to sipajte pola litra neutralne pavlake. Dobro sve zajedno promešajte.

Podmažite vatostalnu činiju sa malo ulja i poređajte kore na dno. Obilato prelijte smesom sa mesom, pavlakom i paradajzom. Preko narendajte malo kačkavalja, pa opet stavite kore i prelijte ih.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore. Stavite je u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 40 minuta, a onda izvadite i narendajte po vrhu 100 grama edamera ili gaude, pa vratite da se zapeče još 10-tak minuta.

Služite toplo.

Prijatno! 

laza

Video: Srbi uče svet kako se pravi pica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima