• 0

Recept za brze lazanje: Nema kuvanja bešamela, spremaju se za čas, a savršeno su sočne i ukusne

Sa ovim prepisom ste u prilici da izbegnete situaciju da se kore ne natope dobro, pa da budu malo "žilave"

  • 0
lazanje

Foto: Pixabay

Jedna od omiljenih kuhinja na našim prostorima bez premca je pored domaće, italijanska, a lazanje su rado viđeno jelo na našim trpezama.

Međutim, većina domaćica smatra ih zahtevnim za pravljenje, posebno zbog kuvanja bešamel sosa. Po receptu koji vam donosimo spremićete ih mnogo brže, a i lako ćete izbeći zamku da neka kora ostane nedovoljno natopljena i suva.

Uz sve to, shvatićete već kod prvog zalogaja da ovako sočne lazanje niste nikada ranije probali.

Sastojci: 

  • 1 pakovanje kora za lazanje
  • 400 gr junećeg mlevenog mesa 
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • malo peršuna 
  • 1 l paradajz pelata 
  • 1/2 l neutralne pavlake 
  • 200 gr kačkavalja
  • 100 gr edamera ili gaude
  • malo origana 
  • malo bosiljka 
  • malo ulja

Priprema: 

Iseckajte sitno glavicu crnog luka. Zagrejete ulje u dubljoj šerpi,  pa propržite luk dok ne postane staklast. U to dodajte mleveno meso i dinstajte 15 minuta. Posolite, pobiberite, dodajte malo seckanog peršuna, origana i bosiljka. U to dodajte litar paradajz pelata, pa zajedno prokuvajte par minuta. Skinite sa ringle, pa u sve to sipajte pola litra neutralne pavlake. Dobro sve zajedno promešajte.

Podmažite vatostalnu činiju sa malo ulja i poređajte kore na dno. Obilato prelijte smesom sa mesom, pavlakom i paradajzom. Preko narendajte malo kačkavalja, pa opet stavite kore i prelijte ih.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore. Stavite je u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 40 minuta, a onda izvadite i narendajte po vrhu 100 grama edamera ili gaude, pa vratite da se zapeče još 10-tak minuta.

Služite toplo.

Prijatno! 

laza

Video: Srbi uče svet kako se pravi pica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima