• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za rolovani krompir u slaninici: Jedan začin daje mu poseban ukus

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo jednostavno jelo od davnina je jedno od omiljenih na trpezama u Srbiji

  • 0
krompir slanina Foto: Pixabay

Pekarski krompir, pa još sa slaninicom jelo je koje je rado viđeno od davnina na trpezama širom Srbije i Balkana.

Recept koji vam donosimo je nešto malo drugačiji zbog začina koji se ne koristi tako često na našim prostorima, a koji ovom jelu daje posebnu čar.

Sastojci: 

  • 1 kg krompira
  • 200 gr slanine isečene na listove 
  • biber, so, suvi biljni začin
  • malo ulja 
  • nekoliko listova žalfije

Priprema:

Kropmir oljuštite, operite ga i ako je manji isecite ga na polovine, a onaj veći na četvrtine. Svako parče krompira uvijte u list slanine i poređajte na uljem podmazan pleh.

Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin. Po vrhu poređajte listove suve žalfije. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 50 minuta.

Poslužite toplo, uz salatu po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti