• 0

Pita sa blitvom, hrskava i puna fila: Recept sa tajnim sastojkom čini je neodoljivom

Iako će mnogi pomisliti da nema velike razlike između pite sa spanaćem, zeljem i blitvom, ona ipak postoji

  • 0
Spinach Pie pita sa spanaćem spanać pita sa zeljem zelje

Foto: Shutterstock

Pite u koje dodajemo spanać ili zelje su varijacija na temu pita sa sirom. Međutim, postoji još jedna varijacija na ovu temu, a to je  recept za pitu sa blitvom.

Ovo jelo je idealan izbor za doručak ili za večeru, ali  možete da ga poslužute i kao slavsko predjelo.

Sastojci: 

  • 500 gr kora
  • 4 jaja
  • 4 veze blitve 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 500 gr sitnog blagog sira
  • 100 gr mladog kajmaka
  • 1 dl ulja 
  • 1 dl jogurta

Priprema: 

Blitvu blanširajte i sitno iseckajte.

U dubljoj posudi, umutite jaja, dodajte sir, kajmak, prašak za pecivo, jogurt i ulje i sve dobro umutite, pa dodajte iseckanu blitvu. Kajmak je ono što će ovoj piti dati poseban ukus. 

Pleh namažite uljem, spustite prvu koru, poprskajte je sa malo ulja, a onda preko stavite drugu. Na red dolazi fil. Drugu koru premažite filom, pa je prekrijte novom korom.

Ređajte kore tako da svaku drugu premažete filom od sira i blitve dok ne potrošite sav materijal. Dve ili tri kore obavezno ostavite za prekrivanje pite.

Kada završite postupak, isecite pitu oštrim nožem, pa po poslednjoj kori sipajte malo ulja i poprskajte je sa malo mlake vode.  Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pitu 45 minuta.

Poslužite je toplu uz kiselo mleko.

Prijatno!

Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima