• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za štapiće sa maslinama: Hrskav i mirisan zalogaj koji će obradovati vaša nepca

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada ih jednom probate bićete potpuno oduševljeni i pravićete ih vrlo često

  • 0
Hleb, masline štapići Foto: Shutterstock

Ukoliko vam je ponestalo inspiracije za zdrav i ukusan doručak, recept koji je pred vama potpuno je nešto novo i drugačije. Pecivo sa maslinama i parmezanom, osim što je ukusno, hrskavo je i prava je radost za svačija nepca.

Sastojci:

  • 10 g suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • oko 600 gr brašna
  • 1 kašičica soli
  • 350 ml tople vode
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 100 g maslina
  • 50 g parmezana

Za premazivanje: 

• 1 jaje

• susam, semenke lana

Priprema:

Masline naseckajte na kockice. U posudu u kojoj ćete mesiti testo, sipajte toplu vodu, šećer, kvasac, so i ulje.

Postepeno dodajte brašno, sve dok ne dobijete testo koje se ne lepi za prste. Testo stavite na pobrašnjenu podlogu i mesite dok ne postane elastično, pa formirajte kuglu.

Premažite tankim slojem ulja posudu i vratite testo.

Pokrijte krpom i ostavite na toplo mesto, da se testo ne udvostruči. Nakon toga, još jednom ga lagano premesite, ali baš lagano i ostavite da se još jednom podigne.

Rernu zagrejte na 200° C, pa pleh obložite papirom za pečenje.

Testo lagano istresite na pobrašnjenu podlogu, oklagijom razvucite u oblik pravougaonika. Po donjoj polovini testa, pospite seckane masline i parmezan.

Preklopite gornjom polovinom. Isecite ga na trake oko 1 cm širine. Uvrćite ih oko ose držeći za krajeve i ređajte na pleh, sa blagim razmakom između.

Umutite jaje i premažite štapiće, pa ih pospite susamom i semenom lana. Pecite ih na 200 stepeni 15 do 20 minuta dok lepo ne porumene.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti