• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za namaz sa tunjevinom i senfom: Pikantna i ukusna pašteta koja se pravi za tili čas

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obrok koji se brzo priprema uvek dobro dođe

  • 0
Foto: Pixabay

Brz i ukusan obrok uvek dobro dođe, a naročito kada nemamo mnogo vremena da se bavimo kuvanjem.

Recept, za ovaj malo drugačiji, ali ukusan i pikantan namaz, koji vam donosimo pružiće potpuni užitak vašim nepcima.

Pikantan ukus ovoj pašteti posebno daje senf. Odlična je za doručak ili za večeru, ali može da posluži i kao hranljiva i zdrava užina.

Sastojci:

  •  1 konzerva tunjevine
  • 1 srednja glavica crvenog luka
  • 2 šargarepe
  • 3 kašike senfa
  • 1 dl kisele pavlake
  • so,biber
  • peršun

Priprema:

Oljuštite i obarite šargarepu. U blender stavite crveni luk  i na manje delove sečenu šargarepu. Izblendirajte što je moguće sitnije.

U to dodajte komade tunjevine senf, pavlaku, so, biber, par strukova svežeg peršuna i sve zajedno ponovo izblendirajte tako da dobijete kompaktnu masu.

Stavite paštetu u činiju u kojoj ćete je poslužiti. Pospite je po i vrhu seckanim peršunom ukoliko želite i spremna je za posluženje.

Uz ovaj namaz možete poslužiti bilo koji hleb, ali svakako je najukusniji u kombinaciji sa tamnim koji sadrži i semenke.

Prijatno!

Video: Zdrav doručak pašteta od graška i mente

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti