• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za rolovanu piletinu sa slaninicom: Kremasto punjenje probudiće sva vaša čula

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ručak kom niko neće odoleti

  • 0
Rolovana piletina Foto: Shutterstock

Ako vam piletina često ispadne suva i ne znate na koji način da je pripremite da bude sočna, onda je ovo pravi recept za vas.

Rolovana piletina se priprema širom sveta, peče se ili kuva, puni različitim nadevima, filuju se veći ili manji komadi mesa, a najbolje od svega je što je mogu spremati i početnici u kuhinji.

Tradiconalno se služi kao večera uz belo vino, ali s obzirom na to da je na našim prostorima meso skoro pa obavezno za ručak, Francuzi nam neće zameriti.

Rolovana piletina je ukusan i izdašan ručak koji će se svima svideti.

Sastojci:

  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 150 gr kisele pavlake
  • 200 gr šunke
  • 100 gr kulena
  • so, biber
  • začinska paprika
  • 150 gr kačkavalja
  • 200 gr pančete

Priprema:

Piletinu isecite na tanke šnicle, pa je izlupajte čekićem za meso.

Na aluminijumsku foliju vodoravno poređajte listiće slanine, pa spusite meso.

Dobro ga usolite i začinite.

Piletnu premažite pavlakom, pa onda poređajte šunku, kulen i pospite izrendanim kačkavaljem. 

Pomoću folije urolajte meso, pa ga sa folijom stavite u pleh i u rernu na 200 stepeno oko 45 minuta.

Pred kraj uklonite foliju, pa ostavite piletinu još pet minuta da se dopeče i porumeni.

Ostavite da se meso prohladi, isecite ga na parčad željene veličine i poslužite uz prilog po izboru.

Prijatno!

Video: Brzo, slasno, efikasno: Kolačići od banane i kokosa, osvojiće sve ljubitelje zdravog života

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti