Posna sarma po receptu naših baka: Lepša i ukusnija od one sa mesom

Ovo starinsko jelo domaćice rado serviraju kao obavezan deo menija na posnim slavama

Komentari

  • Stanica

    Veoma rado spremam posne sarme. Moja mama ih je tako isto spremala i mi smo tradiciju nastavili. Moja deca već odrasli ljudi uvek se raduju kad spremam posnu sarmu. Moram da kažem isto da se u mojom porodici izuzetno malo mespo ne zbog nemaštine nego je to bio naš izbor.

    1
    2

    Podelite komentar

  • Suzana Kljucaric

    Posna sarma???? Ajde molim te ne izmišljaj. Pa nismo vegetarijanci. Zna se šta je sarma i s čim se sprema. Šunka, slanina, rebra.

    2
    9

    Podelite komentar

  • D. M.

    Aha, ma važi, lepša!

    2
    8

    Podelite komentar

  • Pajko

    Moja baba he to isto radila ali sa suvom crvenom paprikom

    9
    1

    Podelite komentar

  • Miško

    Kakve bre posne sarme po receptu naših baka... To je bilo nezamislivo , to niko nije hteo da jede. To je možda bilo po selima, gde su vernici, kao, poštovali crkveni post . Jele su se ljude posne crvene paprike sa pirinčem, pečene u rerni , uz prebranac, ali za badnje veće... Sarma bez slanine, pastrve, kobasice i masti, nije sarma !!!

    7
    16

    Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima