• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pohovana palenta: Recept za savršen zimski doručak koji će vam dati energiju

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moderna varijanta starinskog obroka koji možete da kombinujete sa omiljenim namazima

  • 0
Pohovano, pohovanje Foto: Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelj palente i/ili proje, a želite da započnete dan omiljenim jelom, ovaj recept ćete s radošću pripremati cele zime.

Jer, pored toga što je ukusan, veoma je i praktičan; palentu možete da napravite u većoj količini i da je pohujete svakog jutra kako biste uvek imali svež i topao doručak.

Sastojci:

  • 100 gr palente
  • 400 ml vode
  • malo soli
  • 50 gr parmezana (po želji)
  • 3 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 50 gr prezli
  • ulje za prženje

Priprema:

Skuvajte palentu u posoljenoj vodi, pa skinite posudu sa vatre, dodajte parmezan, sve izmešajte i razlijte palentu u podmazan pleh. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena kako bi se lepo stegla.

Za one koji ujutro žure, dobro rešenje je da pripreme palentu na ovaj način uveče, a da je ujutro pohuju.

Palentu isecite na kocke, pravougaonike ili štapiće, u zavisnosti od toga da li više volite manje ili veće komade.

Umutite jaja, pa komade palente najpre spustite u brašno, potom u jaja i na kraju u prezle. U tiganj sipajte ulje, pa kad se dobro zagreje spuštajte paniranu palentu tek toliko da se uhvati fina korica.

Služite sa jogurtom i namazom po želji - kajmakom, sirom, pavlakom, ajvarom, paštetom…

Prijatno!

Video: Gurmanska i holesterolska atomska bombetina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti