• 6
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za prženice bez kapi ulja: Ovako pripremljene nestaće sa stola za tren oka

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način

  • 6
Prženice, tost, hleb Foto: Shutterstock

Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od 10 minuta. Idealne su za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina.

Iako veoma ukusne, one imaju jednu manu - upijaju mnogo ulja u toku prženja.

Ipak, i za ovo postoji rešenje - priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.

Sastojci: 

  • 10 parčića starog hleba
  • 3 jaja
  • 1 dl mleka
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera

Priprema: 

Jaja umutite sa mlekom i dodajte so i šećer. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljne prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Blaki

    3. april 2022. | 08:39

    Sama reč kaže prženica, a ne pečenica.

    Podelite komentar

  • Darija

    3. april 2022. | 09:12

    Spremala sam slično nešto, u rerni, bez masnoće i nisu se dopale nikome, suve su nekako. Ne znam zašto domaćice koriste ulje kad je mnogo zdravije da nešto prže u masti. Mast je jeftinija a i jela ukusnija.

    Podelite komentar

  • baba

    3. april 2022. | 08:33

    I kad przis isto trosis nemoj nista da spremas i nista ne trosis zivi od vazduha

    Podelite komentar